domingo, 24 de noviembre de 2013

DIABETIS, Què és i què podem fer!!

http://vivirsinladiabetes.blogspot.com/

QUÈ ÉS LA DIABETIS ?


La diabetis és una afecció crònica que es desencadena quan l'organisme perd la seva capacitat de produir suficient insulina o d'utilitzar-la amb eficàcia. La insulina és una hormona que es fabrica al pàncrees i que permet que la glucosa dels aliments passi a les cèl·lules de l'organisme, on es converteix en energia perquè funcionin els músculs i els teixits. Com a resultat, una persona amb diabetis no absorbeix la glucosa adequadament, de manera que aquesta queda circulant en la sang ( hiperglucèmia ) i danyant els teixits amb el pas del temps. Aquest deteriorament causa complicacions per a la salut potencialment letals.


Hi ha tres tipus principals de diabetis:


DIABETIS TIPUS 1


La diabetis tipus 1 està causada per una reacció autoimmune, en la qual el sistema de defenses de l'organisme ataca les cèl·lules productores d'insulina del pàncrees. Com a resultat, l'organisme deixa de produir la insulina que necessita. La raó per la qual això succeeix no s'acaba d'entendre. La malaltia pot afectar a persones de qualsevol edat, però sol aparèixer en nens o joves adults. Les persones amb aquesta forma de diabetis necessiten injeccions d'insulina diàriament per tal de controlar els seus nivells de glucosa en sang. Sense insulina, una persona amb diabetis tipus 1 morirà.
La diabetis tipus 1 sol desenvolupar-se sobtadament i podrien presentar símptomes com:

  • set anormal i sequedat de boca
  • micció freqüent
  • cansament extrem / manca d'energia
  • gana constant
  • pèrdua de pes sobtada
  • lentitud en la curació de ferides
  • infeccions recurrents
  • visió borrosa
Les persones amb diabetis tipus 1 poden portar una vida normal i saludable mitjançant una combinació de teràpia diària d'insulina, estreta monitorització, dieta sana i exercici físic habitual.

DIABETIS TIPUS 2

La diabetis tipus 2 és el tipus més comú de diabetis . Sol aparèixer en adults , però cada vegada hi ha més casos de nens i adolescents. En la diabetis tipus 2 , l'organisme pot produir insulina però, o bé no és suficient, o l'organisme no respon als seus efectes, provocant una acumulació de glucosa a la sang.Les persones amb diabetis tipus 2 podrien passar molt de temps sense saber de la seva malaltia a causa que els símptomes podrien trigar anys a aparèixer o a reconèixer, temps durant el qual l'organisme es va deteriorant a causa del excés de glucosa en sang . A moltes persones se'ls diagnostica tan sols quan les complicacions diabètiques es fan patents. Encara que les raons per desenvolupar diabetis tipus 2 encara no es coneixen , hi ha diversos factors de risc importants. Aquests són:

  • obesitat, 
  • mala alimentació, 
  • manca d'activitat física, 
  • edat avançada, 
  • antecedents familiars de diabetis, 
  • origen ètnic, 
  • nutrició inadequada durant l'embaràs, que afecta el nen en desenvolupament. 
En contrast amb les persones amb diabetis tipus 1, la majoria dels que tenen diabetis tipus 2 no solen necessitar dosis diàries d'insulina per sobreviure.
 
                                 

DIABETIS MELLITUS GESTACIONALEs diu que una dona té diabetis mellitus gestacional ( DMG ) quan se li diagnostica diabetis per primera vegada durant l'embaràs. Quan una dona desenvolupa diabetis durant l'embaràs, sol presentar-se en una etapa avançada i sorgeix pel fet que l' organisme no pot produir ni utilitzar la suficient insulina necessària per a la gestació.Ja que la diabetis gestacional sol desenvolupar-se en una etapa avançada de la gestació, el nadó ja està ben format, encara que segueixi creixent. El risc per al nadó és, per tant , menor que els de les mares tenen diabetis tipus 1 o tipus 2 abans de l'embaràs. No obstant això, les dones amb DMG també han de controlar els seus nivells de glucèmia per tal de minimitzar els riscos per al nadó. Això normalment es pot fer mitjançant una dieta sana, tot i que també podria ser necessari utilitzar insulina o medicació oral.La diabetis gestacional de la mare sol desaparèixer després del part . No obstant això, les dones que han tingut DMG corren un major risc de desenvolupar diabetis tipus 2 amb el pas del temps. Els nadons nascuts de mares amb DMG també corren un major risc d'obesitat i de desenvolupar diabetis tipus 2 en l'edat adulta .



A part de mantenir una dieta equilibrada i lliure d'hidrats de carboni simples i greixos, els diabètics poden ajudar-se de la natura per millorar el seu estat de salut . Existeixen multitud de complements que els poden ajudar a regular els nivells de glucosa, "sempre que es tracti de diabetis no insulinodependent."
  • Beina de mongeta, una planta que es caracteritza per la seva qualitat hipoglucemiant , de manera que la seva acció consisteix a actuar sobre l'enzim que regula l'absorció del midó. Aquesta planta també és diürètica , permetent eliminar amb més facilitat els líquids de l'organisme. 
  • Travalera, planta també hipoglucemiant, que combina a la perfecció amb la beina de mongeta.
  • Genciana, herba que, a més de baixar el sucre , és un excel·lent tònic estomacal i ajuda a les digestions. 
  • El Copalchi s'uneix a les anteriors per afavorir el benestar de les persones diabètiques pel seu efecte hipoglucemiant.
  • La gymnema silvestre, i més concretament el seu full, és beneficiosa per elevar el nombre de cèl·lules productores d'insulina en el pàncrees, augmentant els nivells d'aquesta substància en sang i permetent disminuir la dosi de medicació convencional, segons els últims estudis realitzats. D'aquesta manera es col·labora en la reducció dels nivells de glucosa en sang i baixa l'ansietat per prendre aliments ensucrats. L'efecte d'aquesta planta es deu al fet que ajuda a reduir l'absorció de glucosa a l'intestí, gràcies als àcids gimnémicos. Al seu torn, la gymnema contribueix en la regeneració del pàncrees, afavorint el seu correcte funcionament.
  • El picolinato de crom és una substància natural , que no ha de faltar si es pateix diabetis tipus II , ja que es tracta d'un mineral, component important del factor de tolerància a la glucosa, que regula els nivells de sucre en l'organisme. Intensifica l'acció de la insulina i augmenta el nombre de receptors insulínics. En estar formulat com picolinato presenta una major biodisponibilitat, permetent millorar el seu efecte en l'organisme .
  • El magnesi és un altre mineral que pot beneficiar el control de la glucosa , ja que tant la insulina com el magnesi depenen l'un de l' altre per realitzar les seves funcions a la cèl·lula. A més, s'ha investigat que els nivells de magnesi en persones amb diabetis són inferiors , el que pot estar provocat per l'excés de micció.
  • Un altre mineral recomanat per a les persones amb aquesta patologia és el zinc , imprescindible per al bon funcionament del pàncrees, en protegir les cèl·lules d'aquest òrgan. Així mateix , aquesta substància augmenta la secreció d'insulina i afavoreix l'augment del sistema immunològic, moltes vegades deteriorat en pacients de diabetis.
  • La Stevia o estèvia és una de les millors plantes medicinals que existeixen per regular els nivells de glucosa. Igual que hem vist altres plantes que directament baixen els nivells de glucosa (tan dolent és estar molt alt com molt baix) l'estèvia tendeix a regular, de manera que evitem les pujades i baixades de "sucre". Seria tan eficaç per a un diabètic com per a gent amb hipoglucèmies.
  • Un complex d'antioxidants seria el suplement que arrodoniria qualsevol tractament natural perquè , per la seva capacitat de lluitar contra els radicals lliures , resulta beneficiós per contrarestar els efectes secundaris que té per a l'organisme la pròpia malaltia . Substàncies antioxidants com el te verd, o el resveratrol, també contribueix al benestar d'aquest tipus de pacients.

Per descomptat, la correcta combinació d'alguns d'aquests suplements , supervisada per un especialista en la matèria, és la clau per gaudir de tots els beneficis de la natura, ja que les substàncies naturals exerceixen sinergies entre elles, ajudant-te a cuidar la teva salut .No oblidis que a més, s'han de tenir en compte alguns hàbits saludables, com la pràctica d'exercici físic . Això es deu al fet que la glucosa és una font d'energia per a l'organisme, de manera que l'esport ens permet reduir la quantitat que ens sobra, en convertir la glucosa en energia quan l'organisme s'activa. Només cal que feu exercici moderat, almenys tres vegades per setmana .En definitiva , les claus per al control de la diabetis consisteixen en una alimentació equilibrada i lliure de sucres , bons hàbits de vida com l'exercici físic , i la sàvia protecció de la mare natura , que ens ofereix multitud de substàncies naturals que beneficien la nostra salut
(font d'informació: http://www.miherbolario.com/articulos/plantas-que-curan/115/controla-la-diabetes-con-plantas-medicinales )
Altres fonts d'informació:
http://www.idf.org/diabetesatlas/5e/es/que-es-la-diabetes
http://www.enbuenasmanos.com/articulos/muestra.asp?art=1275
Aquesta nota és de caràcter informatiu, consulteu sempre amb un professional de la salut

No hay comentarios:

Publicar un comentario