viernes, 22 de noviembre de 2013

Com alleujar i calmar la tos??

http://remediosparalatos.blogspot.com/2012/04/tos-cronica-por-la-acidez-estomacal.html
Què és la tos?
Moviment d'aire sobtat i sorollós, que es presenta com a resposta a la irritació dels nervis coneguts com a receptors de la tos, els quals se situen dins de la gola, sins paranasals (cavitats situades en els ossos que estan al voltant d'ulls i nas), canals auditius, esòfag, abdomen i revestiment del cor i pulmons.Aquests receptors s'activen en exposar-se a contaminants ambientals ( per exemple ozó o diòxid de sulfur), substàncies tòxiques, al·lèrgens, i quan es pateixen infeccions ocasionades per virus, bacteris i fongs. Quan són estimulats envien un missatge al centre que regula la tos (ubicat al cervell ), el que al seu torn fa reaccionar a gola, músculs del pit, diafragma i paret abdominal perquè es contreguin i expulsin aire. Aquest procés permet que s'eliminin substàncies i microorganismes que poden deteriorar la salut i que les vies respiratòries s'aclareixin perquè puguem respirar. La tos és una forma important de mantenir la gola i les vies respiratòries clares. No obstant això, massa tos pot significar que vostè té una malaltia o un trastorn.




Tipus de tos:
  • Tos aguda . Es caracteritza per durar entre 3 i 7 dies i ser manifestació de grip, refredat, introducció d'un cos estrany a l'organisme i inhalació de fum i substàncies irritants.
  • Tos crònica . Es perllonga per diverses setmanes i, en alguns casos, pot durar mesos, la qual cosa obeeix a patiments més severs, com asma, sinusitis, tos ferina, bronquitis, broncopneumònia, pneumònia, al·lèrgies, càncer de pulmó i emfisema pulmonar, entre d'altres.
  • Tos amb flegmes . També se li coneix com tos productiva, i es caracteritza per ocasionar secrecions viscoses color blanc, verd, groc o grisós, la qual cosa arriba a resultar benèfic en certs casos, ja que agilitza la curació del pacient.
  • Tos seca . Mitjançant ella no s'elimina cap substància nociva per a l'organisme i només ocasiona irritació de gola.
  • Tos crupal . Principalment afecta nens d'entre 3 mesos i 5 anys d'edat, i causa dificultat per respirar a causa que gola, tràquea i cordes vocals s'inflamen considerablement. 


Prevenció:

  • Es recomana abrigar-se adequadament en dies freds i temporada hivernal.
  • Seguir dieta equilibrada, la qual es pot recolzar amb suplements alimentaris i multivitamínics.
  • Prendre mesures de precaució quan s'entri en contacte amb algú malalt de grip o altres infeccions, per exemple, evitar saludar de mà o de petó, i mantenir-se el més allunyat possible perquè el pacient no tussi o esternudi prop del nostre rostre.
  • No fumar, es pot recórrer a Deshabituants del tabac.
  • Evitar l'exposició a substàncies tòxiques i irritants.
  • Mantenir la boca neta, per a això es recomana utilitzar esbandides i antisèptics bucals, doncs a més de desinfectar aquesta àrea deixen fresc l'alè.
  • Per evitar episodis de grip cal protegir-se del fred sense cobrir-se excessivament per no suar, incrementar el consum d'aliments rics en vitamina C ( taronja , toronja , guaiaba , tangerina i mandarina , entre d'altres) i incloure en la dieta suplements alimentaris que continguin aquest nutrient.
  • La millor manera de prevenir el refredat és evitar exposar-se a canvis bruscos de temperatura, alimentar-se adequadament i practicar exercici , ja que això enfortirà les nostres defenses.
  • Per no desenvolupar bronquitis cal mantenir-se allunyat de les persones que la pateixen, abrigar-se bé en època de fred, atendre perfectament qualsevol infecció en vies respiratòries, deixar de fumar i consumir gran quantitat d'aliments que continguin vitamina C.
  • La broncopneumònia pot prevenir-se en atendre adequadament grips o refredats ( guardant repòs i alleujant els símptomes amb antigripals i analgèsics), així mateix, s'ha de seguir dieta equilibrada i no fumar .
Alguns remeis per a la tos:
  • Tos humida: busquem un efecte expectorant. El te calent de gingebre amb mel escalfa l'organisme i alleuja aquest tipus de tos i els símptomes del refredat. L'eucaliptus, Drosera, canyella, la sanguinària del Canadà, la vellosilla, el marrubí blanc, la violeta comú.......
  • Tos seca: Són aconsellables les plantes que estovin aquesta tos i calmin la irritació. El Malví, la flor o rovell de l' avet, flor de malva, llavors de llinosa , rosella vermella, liquen d'Islàndia , etc .
  • La farigola , la Drosera rotundifolia i  pròpolis sempre seran un bon complement per a qualsevol barreja de plantes per a la tos.
  • Aromateràpia: Inhalar el vapor d'oli essencial d'eucaliptus bullit en aigua , ja que és expectorant i descongestionant ( evitar els asmàtics ) Es pot utilitzar també oli essencial de pi col·locat en un vaporitzador per alleujar la tos i restaurar els pulmons .Massatge l'esquena i pit amb oli essencial de sàndal.


Els nostres productes preferits:

Ajuda a calmar i alleujar la tos i l'acumulació de mucositat


prevenció de l'aparició de tos, refredats, faringitis i bronquitis. -Alleugeriment de la irritació i inflamació de la gola


Producte a base d'essències balsàmiques, elaborat amb 6 olis essencials seleccionats. Útil per aconseguir un ambient antisèptic i una perfecta funcionalitat de les vies respiratòries.


Més informació:
http://www.enbuenasmanos.com/articulos/muestra.asp?art=11
Aquesta nota és de caràcter informatiu, consulteu sempre amb un professional de la salut

No hay comentarios:

Publicar un comentario