sábado, 27 de octubre de 2012

EL PODER CURATIU DEL GINGEBRE

 

Propietats del gingebre

  • Refredats: el gingebre és molt eficaç davant qualsevol refredat o una altra infecció (otitis, cistitis, angines, bronquitis, etc.) Especialment quan la persona sent que va agafar fred. També alleuja la tos i afavoreix l'expectoració.
  • Hipolipemiant: molt utilitzat per prevenir o tractar les malalties cardiovasculars ja que redueix els nivells de colesterol i, al mateix temps, té un suau efecte anticoagulant.
  • Tònic circulatori: el gingebre és ideal per millorar el reg sanguini ja que produeix un efecte vasodilatador. Les persones amb mans i peus freds notaran sempre una gran millora. Com també hem comentat neteja les artèries de colesterol i evita que s'adhereixin les plaquetes.
  • Migranyes: el gingebre és d'un dels remeis naturals més eficaços en cas de cefalees, migranyes i migranyes.
  • Nàusees: la medicina popular ve recomanant el gingebre amb molt èxit per les nàusees. Avui dia el gingebre s'està provant també per les nàusees i vòmits de la quimioteràpia. Una infusió de gingebre amb una mica de mel o un altre edulcorant sol produir un gran alleujament.
  • En problemes digestius: facilita la digestió dels aliments i és molt útil en cas de gasos, inflor abdominal, pesadesa, espasmes digestius, etc. Alguns pacients de còlon irritable també comenten observar millora dels seus símptomes.
  • Gran analgèsic i antiinflamatori, a nivell extern: aplicat en forma de compresa (pregunteu al vostre herbolari) sol ajudar moltíssim en dolors articulars (lumbàlgies, ciàtiques, reumatismes, etc.) La Medicina Tradicional Xinesa diu que és especialment eficaç quan hi ha símptomes de fred en aquesta zona (pal · lidesa, baixa temperatura, etc.) En canvi no ho aplicaríem quan es tracta d'una zona vermella o calenta. A nivell intern (en càpsules, comprimits o infusió) també és eficaç en dolors artrítics o reumàtics. Sol millorar la mobilitat de la zona tractada i disminució del dolor. Mitja culleradeta (de les petites) dues vegades al dia (en infusió o en els menjars) sol ser suficient.
  • contraindicacions


GINGEBRE Natural en pols (100 gr) El Granero Integral
Llegir més: http://www.enbuenasmanos.com/articulos/muestra.asp?art=1912