El secret d'unes festes saludables !!
http://www.lacocinadealimerka.com/web/uploads/nutricion/compensar.jpg |
El Nadal i les seves celebracions sempre vénen acompanyades de menjars abundants, dolços irresistibles i alcohol ........... i en acabar, ens deixen uns quilets de més i en alguns casos els temibles problemes digestius.
Com podem evitar-ho?? Pren nota!!!!!
Els dies previs a les festes aprofita per canviar alguns hàbits:
- Elimina al màxim els productes refinats com pa blanc, pizzes, hamburgueses, bolleria industrial, dolços i sucres, begudes amb gas o refrescos .......
- Inclou abans dels àpats, brous depuratius que t'ajudaran a saciar la fam i eliminar líquids.
- La manera de cuinar els teus plats també és important, fes-los al forn, papillote, planxa, bullit ........ sense afegir greixos i controlant l'ús de la sal.
- Activa el teu organisme fent activitat física moderada però constant.
- Fes un bon descans, dormir entre 7-8 hores al dia t'ajudarà a controlar l'estrès i l'ansietat.
"brou depuratiu d'api i ceba: bullir en dos litres d'aigua 4 rams d'api i dues cebes durant 30 minuts aproximadament. Una vegada que l'api i la ceba estiguin tous podem fer dues coses: una, triturem tot i ens ho prenem com puré, o dos, traiem l'api i la ceba i ens prenem només el brou."
- Augmenta el consum de fibra, t'ajudarà a evitar el restrenyiment i millorar la digestió.
- No saltar-se cap àpat evitarà que mengem amb ansietat i sense control.
- Menjar sense presses i mastegar bé per fer millor la digestió i evitar la pesadesa.
- Compensa els excessos d'un àpat copiós i el següent menjar fes-lo més suau i lleuger.
- Modera el consum d'alcohol, és altament calòric.
- És important hidratar-se bé, beure aigua ajuda a eliminar líquids i depurar toxines reduint la deshidratació produïda per l'alcohol.
- En acabar els àpats pren infusions digestives de camamilla, anís verd, fonoll, farigola, regalèssia, menta .......
- Després d'un tiberi, surt a fer una passejada, a treure el gos o pujar i baixar escales .........et sentiràs millor!!!
També podem recórrer a alguns suplements naturals per a compensar en moments puntuals:
- El Chitosan vegetal és un polímer derivat de la glucosalina, però d'origen vegetal, és similar a la cel·lulosa, per la qual cosa no es digereix en l'organisme i s'elimina per la femta. Presenta la propietat de bloquejar els greixos en el tracte digestiu, impedint la seva absorció.
- EL glucomanano és una fibra que arriba a absorbir fins a 200 vegades més aigua que el seu pes en sec i s'infla al nostre estómac provocant una sensació de sacietat. És important beure prou líquid perquè la seva fibra s'infli. A més d'un efecte saciant també ajuda a regular el restrenyiment.
- La faseolamina és una proteïna que s'extreu de les beines de la mongeta blanca, aquesta substància dificulta l'absorció de part dels carbohidrats complexos com els cereals (arròs, blat de moro o blat) i els seus derivats (pa, pasta o galetes ), patates i llegums ......
- Els enzims digestius són els encarregats de digerir els aliments, descomponent-los en les seves unitats bàsiques perquè puguin ser absorbides en el tracte intestinal, Lipases: digereixen els greixos descomponent-los en àcids grassos i glicerina. Proteasas: trenquen els enllaços pèptids de les proteïnes, alliberant pèptids i aminoàcids, la bromelina (de la pinya) i la papaïna (de la papaia), són dos enzims proteolítics. Amilases: degraden els midons i els sucres complexos de la dieta, mitjançant la ruptura dels enllaços glucídics, alliberant monosacàrids (especialment glucosa).
- Card Marià actua directament sobre les cèl·lules del fetge ajudant a regenerar i combatent les substàncies hepatotòxiques (alcohol i altres tòxics d'origen alimentari), ideal per combatre la ressaca. també activa la producció i secreció de la bilis, i així es millora la funció del fetge i la vesícula biliar i facilita la digestió dels greixos.
- La carxofa actua com depurativa i "afavoreixen la funció hepatobiliar", te també un efecte diürètic i drenant, per això ajuda a netejar l'organisme dels excessos d'aquests dies.
- el suc de patata crua pelada i liquada ajuda a calmar la cremor d'estómac.
... I recorda!!!
"que no et pesin els excessos,
mantingues els quilos a ratlla"
mantingues els quilos a ratlla"
Aquests són els nostres productes preferits:
Suc concentrat de rave negre, carxofa i card marià amb lecitina de soja rica en fosfatidilcolina. Producte que estimula les principals vies d'eliminació de residus i toxines. |
Alleugeriment de la inflor abdominal, combina la carxofa, dent de lleó, boldo i menta piperita. |
Potent segresta greixos, absorbeix entre 600 i 800 vegades el seu pes en greix, protegeix la mucosa gàstrica i la flora intestinal, molt ben tolerat, no dóna lloc a al·lèrgies ni intoleràncies. |
Per més informació:
http://www.hola.com/belleza/consejos/2013010362641/compensar-excesos-comida-navidad/ http://www.soycomocomo.es/especialista/olga-cuevas/como-sobrevivir-a-los-excesos-de-la-navidad/
http://www.elmundo.es/yodona/2014/12/24/54895999e2704ecd068b456e.html
Aquesta nota és de caràcter informatiu, consulteu sempre amb un professional de la salut
No hay comentarios:
Publicar un comentario