martes, 12 de noviembre de 2013

Mel de Manuka

D'on ve la Mel de Manuka?
Prové del Manuka ( Leptospermum scoparium ) , un arbust petit que es troba principalment a l'Illa Nord de Nova Zelanda , pot créixer entre 2 - 5m d'alçada, té unes branques denses i flors generalment blanques. La Mel de Manuka era utilitzada pel poble Maori des de fa segles en la seva medicina tradicional per tractar diferents malalties .Però no és fins fa alguns anys que la ciència moderna ha demostrat , a partir d'unes investigacions , les grans propietats d'aquesta mel .



Per què és tan apreciada ?
Després de les investigacions portades a terme pel DR . Peter Molan ( professor de bioquímica de la universitat de Waikato a Nova Zelanda ) s'ha pogut demostrar que aquesta mel té un elevat contingut anti - bacterià .De fet , totes les mels tenen acció anti -bacteriana natural pel seu contingut en peròxid d'hidrogen , però la Mel de Manuka té un poder anti - bacterià extra que es mesura amb dos sistemes :


Medida activa MGO manuka


MGO ™ : El MGO és una marca comercial de salut a Nova Zelanda Ltd , és un sistema per provar el nivell de metilglioxal , que és l'ingredient actiu responsable de l' acció anti-bacteriana de la mel de Manuka . El descobriment d'aquest ingredient actiu " metilglioxal " va ser fet pel professor Thomas Henle , de l'institut de química dels Aliments de la Universitat Tècnica de Dresden ( Alemanya ) com més gran sigui la valoració mitjana de MGO de la Manuka serà més alt el nivell d'activitat antibacteriana . El metilglioxal és un compost que es troba en el pol·len de les flors de l'arbre de Manuka ( Leptospermum - scoparium ) . La certificació del nivell de metilglioxal es porta a terme de manera independent per un laboratori autoritzat a Nova Zelanda .

UMF ® : És el sistema més utilitzat per mesurar els poders anti-bacterians de la Mel de Manuka,  a diferència de l' MGO que mesura el contingut del metilglioxal el facor UMF s'encarrega de mesurar o comprovar el rendiment anti-bacterià de la mel i la compara amb un desinfectant estàndard (fenol ).

Això significa que els científics relacionen directament la mesura o el factor actiu amb una solució de Fenol , o sigui que si la classificació de la mel que hem comprat és UMF +20 seria equivalent en intensitat a una solució al 20% de fenol .
En definitiva, i malgrat les seves diferents metodologies, la seva finalitat és mesurar la resistència antibacteriana de la mel de Manuka .

Exemple :
Producte            Methylglyoxal      Sistema UMF
MGO™ 100+      100mg/kg                10+
MGO™ 250+      250mg/kg                15+
MGO™ 400+      400mg/kg                20+
MGO™ 550+      550mg/kg                25+



Quines propietats se li atribueixen a la Mel de Manuka?

  • És eficaç contra una gran varietat de bactèries com Helicobacter pylori (que pot ser una de les causes de l'úlcera d'estómac), Escherichia Coli (principal causant d'infeccions en ferides), Streptococcus pyogenes (que causa mal de coll) .... ...
  • És un antioxidant que pot ajudar a augmentar la vitalitat i la immunitat.
  • També és Antiinflamatoria, antifúngica i nutricional.


Com i quan prendre la mel de Manuka ? 
Aquests són alguns exemples de com prendre la mel:
  • Úlcera estomacal / Úlcera pèptica: Prengui 1 culleradeta de mel de Manuka MGO 400 3-4 vegades al dia en una petita peça de 3 o 4 centímetres quadrats de pa, 20 minuts abans dels àpats.
  •  Helicobacter pylori / h . pylori: Prengui 1 culleradeta de mel de Manuka MGO 400 3-4 vegades al dia en una petita peça de pa, 20 minuts abans dels àpats , per cobrir l'estómac , ajudant a destruir l' H.pylori que és una bactèria associada  típicament a úlceres estomacals .
  •  Gastritis: Prengui 1 culleradeta de mel de Manuka MGO 100 3-4 vegades al dia en una petita peça de 3 o 4 centímetres quadrats de pa, 20 minuts abans dels àpats.
  • Acidesa: Prengui 1 culleradeta de mel de Manuka MGO 250 3-4 vegades al dia en una petita peça de 3 o 4 centímetres quadrats de pa, 20 minuts abans dels àpats , per cobrir l'esòfag.
  •  Mal de coll: Prengui 1 culleradeta de mel de Manuka i deixeu que es fongui lentament a la boca primer i després empassar per cobrir la boca i la gola . No menjar ni beure 15 minuts després de prendre la mel per mantenir la mel concentrada .  Repetiu aquest procés 1-4 vegades al dia.

Contraindicacions a tenir en compte:
  • Persones hipersensibles al pol·len i la mel.
  • Diabètics
  • Dones embarassades
  • Nens menors de 2 anys
  • malalts immunodeprimits


Més informació
http://en.wikipedia.org/wiki/M%C4%81nuka_honey
http://www.miel-manuka.es/miel-manuka-manuka-honey-uso-medico/
http://www.mielmanuka.es/


Aquesta nota és de caràcter informatiu, consulteu sempre amb un professional de la salut.